Kaiku ja porukat Instagramissa

maanantai 10. marraskuuta 2014

Tartu International, 8.-9.11.2014, Tarto

Ensimmäiset ulkomaiset näyttelyt nyt nyt koettu, kun lähdin työkaverini ehdotuksesta heidän matkaansa Tarton KV-näyttelyihin. Porukkaamme kuului minun ja Kaikun lisäksi ystäväni Outi miehineen ja heidän kolme narttukoiraansa.

Aika moista hulinaa oli siis koko viikonloppu:)

Reissun aikana Kaiku sai tarpeellista tottumista narttukoirien kanssa oleiluun. Seurueemme muut koirat tosi saattavat olla sitä mieltä, että Kakella olisi vielä aika paljon opittavaa käytöstapojen suhteen. Ja siis ongelma ei tietenkään ole siinä, etteikö Kaiku tulisi toimeen narttujen kanssa, vaan Kaiku haluaisi olla hieman liian läheisestikin tekemisissä.. :D

Ensimmäinen näyttelypäivä meni ihan mukavasti. Tuomarilla oli mielestäni hiukan erikoinen tapa toimia. En esimerkiksi missään vaiheessa ehtinyt seisottaa koiraa, vaan tuomarin tarkastettua hampaat lähdettiin heti ravaamaan kulmittain ja siitä heti kierrokselle. Kierrokselta palatessa oli jo tulosliput ylhäällä. Minulla ei ole aavistustakaan miten tuomari on ehtinyt katsella koiraa ja sanella arvostelua ja kaikki tämä noin minuutin aikana.

Saimme valioluokassa SA:n ja siitä siis heti pu-kehään, sillä veteraaneja ei ollut. Jälleen seisottaminen skipattiin ja suoraan kierrokselle ravaamaan. En saanut Kaikua oikein kunnolla ravaamaan koko näyttelyn aikana, ja tälle tuomarille se oli selkästi virhe. Jäimme PU2-sijalle ja saimme vara-cacibin.

Tulokset:
VAL-ERI, VAK 1, SA, PU2, vara-CACIB

*Arvostelu päivittyy myöhemmin* 

Tuomari: Ferdinando Asnaghi, Italia


Toinen näyttelypäivä sujui osaltamme loistavasti. Tuomarin linja ja toiminta kehässä sopi tyyliimme paremmin ja kehässä sai hermostunut esittäjäkin henkäistä happea ja esittää koiraa rauhassa. Hiukan jännitin sitä, että tuomari vaikutti etsivän todella iso kokoisia koiria aamupäivällä arvostelemistaan roduista.

Kaikun ravi oli edelleen hirveää tempomista ja päätin että nyt kyllä treenataan ennen seuraavia näyttelyitä. Eli ei muuta kuin kurssille mars! Kumma kyllä, tälle tuomarille meidän neliveto näytti kelpaavan.

Ryhmäkehässä sekä koira että esittäjä taisivat olla niin väsyneitä, että ei oikein onnistunut mikään. Karsiuduimme heti pois ja pääsimme pakkailemaan kamppeitamme kotimatkaa varten.

Tulokset:
 VAL-ERI, VAK 1, SA, PU1, EE-SERT (-> EE MVA), CACIB, ROP

Arvostelu:
Excellent type and balance. Excellent head and expression. Very good neck and top line, very good chest and body. Good tail set, well angulated. Very good coat. ******, free and stable in movement.

Tuomari: Svein Bjarne Helgesen, Norja

****** = ei aavistustakaan mitä arvostelussa lukee :D

HURRAA!!
Kuva: Matti Siirtola

2 kommenttia:

  1. Onnea vielä tätäkin kautta! Velipojalla Jyväskylän keikalla samaa ongelmaa, olisi ollut huonetoverinartun selässä koko illan, yön ja aamun jos olisi antanut. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä! :D Rankkoja reissuja teini-pojille nuo näyttelymatkat :D

      Poista